Hlavní obsah

Musíte počítat s tím, že na vás někdo vytáhne kudlu, říká oceněný strážník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zběsilá honička na okraji Plzně. Zdrogovaný motocyklista, za ním ve voze hlídkující strážník. Motocyklista nevybere zatáčku, spadne, ale dá se na útěk. Strážník pěšky za ním. Pak prchající udělá zásadní chybu. Chce se otočit a přitom šátrá po kapsách. To už na něj míří služební zbraň, motorkář vzápětí končí v poutech.

Strážník pronásledoval na okraji Plzně zdrogovaného motorkáře.Video: Městská policie Plzeň

 
Článek

„Musíte počítat se vším, i s tím, že na vás chce vytáhnout kudlu nebo střelnou zbraň,“ vysvětluje šestačtyřicetiletý muž v uniformě plzeňské městské policie, proč neváhal tasit.

To bylo 6. listopadu. A v úterý 9. dubna si Pavel J. (jméno na jeho žádost nezveřejňujeme) za profesionální zásah převzal ocenění od velitele sboru.

Foto: Ivan Blažek

Plzeňský strážník Pavel J. převzal ocenění za zadržení zdrogovaného motorkáře.

Měl tehdy strach? „V tu chvíli jste plný adrenalinu, na některé věci vám nezbývá čas, člověku to dojde až potom,“ konstatuje.

Začalo to nevinně. Kontrolou u řeky Radbuzy pod přehradou České údolí. „Když jsem vyjížděl zpátky na silnici vedoucí po hrázi, přijížděl od Litic motorkář,“ vzpomíná Pavel. „Stroj vypadal, jako kdyby už měl za sebou nějaký pád. Když mě řidič uviděl, znervózněl a začal dělat různé kousky. Měl jsem docela strach, zda nespadne. Pojal jsem podezření, zda není pod vlivem alkoholu nebo psychotropních látek,“ líčí Pavel.

Siréna ani majáček jezdce nezastavily. A naháněná po místních cestách, kde naštěstí zrovna nikdo nekorzoval, dopadla, jak dopadla. Ukázalo se, že muž byl skutečně pod vlivem drog. Navíc měl zablokovaný řidičák, na motorku jej nikdy nevlastnil a stroj s vyměněnými registračními značkami ani nebyl pojištěný.

Muž z Brna má zákaz řízení, ale jezdil si vesele dál. „A taky vidím kosmické lodě,“ uvedl

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám