Hlavní obsah

Mrtvým po výbuchu na Prostějovsku byl majitel domu a profesionální hasič, potvrdila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otinoves

Obětí čtvrtečního výbuchu rodinného domu v Otinovsi na Prostějovsku je jednačtyřicetiletý majitel domu, potvrdila soudní pitva. Vyšetřování, jehož součástí bude i výslech poškozených a vyčíslení škody, bude trvat několik měsíců. Exploze poškodila i několik domů v okolí. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že výbuch mohla způsobit neopatrná manipulace s pyrotechnikou.

Výbuch domu na ProstějovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie již dříve uvedla, že majitelem domu byl profesionální hasič. Případ tak má obdobné rysy jako exploze v nedalekých Mostkovicích před pěti lety.

„Totožnost zemřelého byla potvrzena, jedná se o jednačtyřicetiletého muže, majitele nemovitosti. Případ je nadále ve fázi prověřování, která potrvá několik měsíců. Následně budou probíhat výslechy poškozených, budeme žádat o znalecké posudky, bude se upřesňovat hmotná škoda a zajišťovat další dokumentace související s případem, která povede k řádnému objasnění celé události,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Případ policie vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Dům zničený explozí v obci Otinoves

Výbuch nastal na zahradě u domu, kde byla kamenná prodejna s pyrotechnikou. Firma na svých stránkách avizuje dlouholeté zkušenosti s tvorbou ohňostrojů a prodejem pyrotechniky od roku 2002 a také to, že téměř veškerý sortiment si sama testuje.

Následná tlaková vlna po čtvrtečním výbuchu poškodila nejen samotný dům, ale i další desítku objektů v okolí, kterým exploze poškodila okna a střechy. U sousedního domu likvidovali hasiči požár střechy. Na místo se sjelo 11 jednotek hasičů z celého okolí.

Podobný případ se odehrál na Prostějovsku v září 2018, kdy v Mostkovicích explodoval dům. Podle tehdejších informací měl profesionální hasič doma uskladněnou pyrotechniku, která mu explodovala. Muž zemřel, škoda byla vyčíslena na 20 milionů korun.

Myslel jsem, že spadlo letadlo, řekl svědek exploze domu na Prostějovsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám