Hlavní obsah

Mrtvý novorozenec ležel v kontejneru, policie hledá matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipno nad Vltavou

Vraždu novorozence vyšetřují jihočeští kriminalisté. Tělo dítěte leželo v kontejneru na posyp v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Policie pátrá po matce dítěte.

Foto: Policie ČR

Místo nálezu mrtvého novorozence policie obehnala páskou

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Lenka Krausová. Tělo novorozence v pondělí kolem 17:00 našel u bytového domu muž, který se policii hned ozval přes tísňovou linku.

„Kriminalisté nařídili soudní pitvu, následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání vraždy,“ zmínila mluvčí.

„Hledáme osobu, která se pravděpodobně v době od 10. do 17. července letošního roku pohybovala kolem kontejneru na posyp u budovy Základní školy v Lipně nad Vltavou a novorozené dítě do něj vložila. Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve vozidle kamerový systém, aby zhlédli záznam z uvedeného období, a pokud by si všimli zaznamenaného pohybu ve výše uvedené lokalitě u kontejneru, aby se policistům ozvali,“ řekla Lenka Krausová, mluvčí jihočeské policie.

Vzhledem k tomu, že se jedná o novorozence, policisté v tuto chvíli nebudou sdělovat věk ani pohlaví dítěte. Zatím se ani neví, zda šlo o matku přímo z Lipna nad Vltavou, či okolí. Lipensko je turistická oblast, kde je v létě hodně lidí, a tělo novorozence tu tak mohla pohodit žena odkudkoliv.

„Žádáme širokou veřejnost, aby se s informacemi, které by mohly pomoci při šetření tohoto případu, obrátila na linku 158,“ dodala Krausová.

Žena nacpala novorozeně do květináče a zasypala ho, aby zachránila vztah. Soud jí snížil trest

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám