Hlavní obsah

Jeden mrtvý a dva zranění pracovníci po pádu sloupu vysokého napětí u Řevnic. Stojí také vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden pracovník zemřel a další dva se zranili při práci na sloupu elektrického vedení u Řevnic. Podle policie na ně sloup spadl. Vážně zraněného muže přepravil do nemocnice vrtulník. Pád drátů na trakční vedení pak zastavil provoz na železniční trati Praha–Beroun v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi.

Tragický pád sloupu vysokého napětí Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K události došlo kolem dvanácté hodiny odpoledne v Zadní Třebani u středočeských Řevnic. Dva dělníci pracovali na plošině ve výšce a demontovali sloup vysokého napětí. Třetí byl ve chvíli, kdy starý sloup elektrického vedení spadl, na zemi.

„Jeden z pracovníků na místě zemřel a dva utrpěli zranění,“ řekla Novinkám mluvčí policie Michaela Richterová.

Policejní manévry u pražské základky. Školáci si domluvili rvačku s noži

Krimi

K ulici Na Vrážku vyrazilo několik posádek záchranářů a vrtulník letecké záchranné služby.

„Jeden pacient utrpěl těžká poranění hlavy a otevřenou zlomeninu dolní končetiny, po zajištění dýchacích cest byl letecky transportován do motolské nemocnice. Druhý pacient s pohmožděninami po těle byl po ošetření převezen do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze,“ dodala ke zraněným mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Foto: TransHospitalPlus

Plošina, na kterou sloup spadl. Uvnitř tou dobou pracovali dělníci.

„Okolnostmi celého pádu se zabýváme,“ dodala Richterová. Podle informací Novinek byla už jedna polovina sloupu demontovaná, druhá půlka se pak svalila celá k zemi a vzala s sebou i plošinu s pracovníky.

Zřejmě vlivem pádu dělníků z plošiny a zničení sloupu došlo k poškození elektrického vedení, které následně spadlo na troleje nad železnicí.

„Oprava probíhala na vysokém napětí, které není majetkem Správy železnic. Provoz na trati je zastaven, dopravce zajišťuje náhradní autobusovou dopravu,“ informoval mluvčí Správy železnic Martin Kavka. Omezení potrvá zhruba do osmé hodiny večerní.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Při pádu sloupu vysokého napětí v Zadní Třebani zemřel jeden z dělníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám