Hlavní obsah

Mrtvola v lese je zřejmě zavražděná zdravotnice

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Kriminalisté objevili v lese poblíž Sokolova mrtvolu neznámého člověka. Tělo ve značném stádiu rozkladu bylo částečně zahrabané v zemi. Na případu začala pracovat mordparta západočeské policejní správy s podezřením na násilnou smrt, ke které se přiklonil i soudní lékař.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Přestože zatím není potvrzena totožnost nalezené mrtvoly, detektivové se přiklánějí k verzi, že se může jednat o dva měsíce pohřešovanou Evu Lísalovou z Lomnice na Sokolovsku.

Osmadvacetiletou zdravotní sestru ze sokolovské záchranky viděli svědci naposledy 9. dubna. Od té doby jako by se po ní slehla zem. Protože nikdy beze slova z domova neodešla, policisté se už tehdy domnívali, že se stala obětí trestného činu.

Jasno bude až po expertízách

Po Evě Lísalové se rodina začala shánět poté, co ji nemohli zastihnout doma ani na mobilu. Loni se rozešla z přítelem a žila sama v Lomnici v rodinném domku.

"Dům jsme našli zamčený na dva západy. Uvnitř uklizeno, umyté nádobí, ustláno, připravená taška s ručníkem na plavání, rozevřená knížka, na stole upečená buchta pro babičku. Její auto stálo venku, i když bez něj neudělá ani ránu. Jako by si někam narychlo odběhla," uvedl už dříve Evin otec Petr Lísal.

"Rozklad tkání u mrtvého těla by zhruba odpovídal dvěma měsícům. Budeme nyní zkoumat DNA z vlasů, pokusíme se mrtvolu identifikovat také podle zubů a pomocí takzvané superprojekce, kdy se dá podle tvaru lebky postavit obličej," řekl zdroj, který má přehled o stavu vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám