Hlavní obsah

Motorkář v Jeseníkách narazil do svodidel. Letěl pro něj vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouty nad Desnou

Zřejmě rychlost nepřizpůsobená stavu komunikace sehrála roli při havárii 30letého motorkáře, který ve středu v podvečer vyjížděl na Červenohorské sedlo v Jeseníkách. Řidič narazil do svodidel a utrpěl zranění. Letět pro něj musel vrtulník zdravotnických záchranářů z Olomouce.

Foto: Policie ČR, Novinky

Motorkář havaroval ve stoupání na Červenohorské sedlo.

Článek

Novinky o případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Motorkář jel na motocyklu značky Kawasaki od obce Kouty nad Desnou směrem na Filipovice. Nepřizpůsobil rychlost motocyklu dopravně-technickému stavu pozemní komunikace a narazil pravou stranou motocyklu do svodidel,“ uvedla mluvčí.

Po střetu přejel muž do protisměru. „Tam podle vyjádření svědka již neudržel motocykl na kolech a došlo k pádu, při kterém se zranil. Motocykl se zastavil o svodidla. Z místa byl muž letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ konstatovala Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Motocykl, na němž motorkář jel.

Požití alkoholu před jízdou vyloučila u motorkáře provedená dechová zkouška. „Odhadovaná škoda na motocyklu je 300 tisíc korun, na motorkářském oblečení 35 tisíc a na svodidlech ve výši pět tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Muž umravňoval motorkáře závodící v Jeseníkách. Napadli ho

Krimi

Výběr článků

Načítám