Hlavní obsah

Motorkář ujížděl po D1 přes 200 km/h. Pak nevybral sjezd

– Vyškov

Rychlostí až téměř 200 km/h předjel minulý týden 35letý motorkář policejní hlídku na dálnici D1. Pak se pokusil ujet, avšak jeho jízda skončila v kotrmelcích na sjezdu.

Pronásledování skončilo v kotrmelcích na sjezduVideo: Policie ČR

 
Článek

Dálniční hlídka projížděla v úterý dopoledne po D1 na Vyškovsku, když ji předjel muž na stroji Suzuki. Radar ukázal rychlost 186 km/h, a tak se ho policisté rozhodli zastavit. Sváděli motorkáře na dálniční odpočívadlo, kde měla proběhnou kontrola.

Zaspal jsem k soudu. Motorkář ujížděl policii na stroji s papírovým světlem

Krimi

„Řidič motocyklu se na poslední chvíli pokusil hlídce ujet. Po krátkém pronásledování asi pochopil, že na dálnici nemá šanci, a pokusil se z ní sjet. Manévr provedl možná i proto, že nevlastnil řidičské oprávnění, nezvládl a havaroval,“ informoval mluvčí policie Pavel Šváb. Hlídce muž podle videozáznamu ujížděl rychlostí až 245 km/h.

Policisté muži poskytli první pomoc a záchranáři ho následně převezli do nemocnice. Odtud byl pak propuštěn na vlastní žádost.

Foto: Policie ČR

Motorkář hlídce neujel

Policie mu napočítala mnoho přestupků: překročení nejvyšší povolené rychlosti, řízení bez řidičského oprávnění, přejetí plné nepřerušované čáry, nerespektování pokynu k zastavení, jízda na stroji bez platné technické prohlídky, chybějící povinné ručení motocyklu a nepředložení zelené karty, způsobení dopravní nehody a chybně umístěná registrační značka (nečitelná).

Reklama

Výběr článků

Načítám