Hlavní obsah

Motorkář nepřežil nehodu na Bruntálsku. V protisměru se střetl s nákladním autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov
Aktualizováno

Motorkář, nákladní a osobní auto se srazili v pátek odpoledne na Bruntálsku. Motocyklista na místě zemřel, muž z nákladního auta byl vážně zraněn a přiletěl pro něj vrtulník.

Tragická nehoda na Bruntálsku Video: Aktu.cz

 
Článek

Střet se odehrál na silnici I/57 nedaleko Krnova a obce Úvalno. „Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že řidič motorky jel od Krnova směrem na Opavu a chtěl předjíždět bílé vozidlo nezjištěné tovární značky. Přejel do protisměru, kde naproti němu jelo nákladní vozidlo s přívěsem.

Třiačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla chtěl udělat uhýbací manévr, přičemž se mu přívěs převrátil a motorkář do něj narazil,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že převrácenému přívěsu se chtěl vyhnout i osmatřicetiletý šofér mazdy, který jel za motorkou. I on však při vyhýbacím manévru havaroval, jeho auto skončilo v příkopě. Zatímco řidič náklaďáku se při nehodě vážně zranil, řidič mazdy utrpěl jen lehčí zranění.

Na pomoc zraněným vyrazily kromě vrtulníku také dvě sanitky. Motorkář utrpěl zranění neslučitelná se životem. „Třiačtyřicetiletý muž, který cestoval v jednom z vozidel, zůstal zaklíněný a musel být vyprošťován. Zasahující lékaři u něj zjistili poranění hlavy a známky svědčící pro poranění mozku,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Aktu.cz

Vozy havarované na Bruntálsku

Po uložení do podtlakové matrace byl převezen do ostravské nemocnice. Dalšího muže středního věku ošetřili záchranáři na místě, převoz nebyl nutný.

„Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní, řidič motorky na místě svým zraněním bohužel podlehl,“ potvrdila mluvčí policie. „Žádáme řidiče bílého vozidla, který jel v době nehody od Krnova na Opavu, aby se přihlásil na tísňovou linku 158,“ vyzvala policejní mluvčí Michalíková případného svědka tragické srážky.

Silnice je neprůjezdná. Obnovení provozu se očekává až večer.

Cyklista nepřežil pád z kola při sjíždění kopce na Bruntálsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám