Hlavní obsah

Motorkář napadl lesníka, který jej upozornil na zákaz vjezdu do lesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlaté Hory

Řadu poranění na horní části těla způsobil 65letému lesníkovi jeden ze tří motorkářů, kteří se v neděli dopoledne na svých strojích proháněli v lese nedaleko Zlatých Hor na Jesenicku. Motorkář lesníka napadl poté, co je upozornil na porušení zákona o zákazu vjezdu motorových vozidel do lesa. Lesníka převezla záchranná služba do jesenické nemocnice a nyní se léčí doma.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Napadený utrpěl poranění hlavy, oka a pohmoždění žeber i zad, informovala v pátek mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Lesník na agresivní motorkáře narazil při pochůzce v lese. „Poté, co je začal fotit, jej jeden z motorkářů fyzicky napadl, v důsledku čehož lesník upadl na zem a při tom z ruky vytratil mobilní telefon. Motorkáři mobilní telefon zvedli ze země a odhodili do lesního porostu. Lesník napadením utrpěl zranění, se kterým musel být ošetřen v nemocnici," uvedla Neubauerová.

Motorkáři na Brněnsku drancovali les. Když je lesník napomenul, přejeli mu nohu

Krimi

Mluvčí Arcibiskupských lesů a statků Olomouc Dagmar Málková řekla, že lesník v neděli prověřoval informaci o tom, že po lese jezdí motorkáři.

„Jakožto zaměstnanec správy lesa se proto vydal za nimi, aby celou situaci vyřešil. Motorkáři si na něj počkali a po krátké výměně názorů a pokusu našeho kolegy si je alespoň vyfotit pro potřeby policie jej povalili na zem. Útočníci lesníkovi způsobili poranění hlavy, oka a pohmoždění žeber i zad," uvedla Málková.

Lesníka z Plzeňska soud potrestal za upytlačeného daňka. Byl můj, hájil se

Krimi

Poraněného lesníka odvezla záchranná služba do nemocnice v Jeseníku, kde podstoupil podrobná vyšetření a poté byl propuštěn do domácího léčení.

„To, co se stalo, je naprosto nepřípustné a pachatelé musí být adekvátně potrestáni. Vážíme si našeho kolegy, který se neváhal postavit problému a hájil svou profesi i lesní zákon, ačkoliv agresoři byli v početní přesile," uvedl jednatel Arcibiskupských lesů a statků Olomouc Arnošt Buček.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám