Hlavní obsah

Motorkáři na Brněnsku drancovali les. Když je lesník napomenul, přejeli mu nohu

Brno

Do lesa u Sentic na Tišnovsku se před několika dny vydala zařádit si skupina sedmi motorkářů, kteří si les zjevně spletli s motokrosovým závodištěm. Když jezdce napomenuli lesní dělníci, strhla se potyčka, při níž agresivní motorkáři jednomu z dělníků přejeli nohu. Policisté po motorkářích pátrají.

Foto: Policie ČR

Policie hledá motorkáře, kteří drancovali les na Tišnovsku.

Článek

„Se skupinou sedmi jezdců na motokrosových strojích bez registračních značek se lesní dělníci dostali do konfliktu poté, co je upozornili na jejich nežádoucí a protiprávní počínání. Verbální útoky přerostly ve fyzické napadení, přičemž jeden z dělníků skončil na zemi a motorkář mu přejel nohu,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Motorkáři poškodili přírodní rezervaci na Třebíčsku, hledá je policie

Krimi

„Tím ale projevy zloby motorkářů neskončily. Nereagovali ani na skutečnost, že jeden z dělníků je zároveň členem lesní stráže. Jednoho z dělníků výhrůžkami dokonce donutili, aby v mobilním telefonu smazal fotografie, kterými dokumentoval konflikt. Potom sedmička motorkářů odjela. Při vyšetřování případu se ale v mobilu smazané fotografie podařilo obnovit,“ dodal Malášek.

Policisté vyšetřující případ uvítají na telefonním čísle 602 647 425 informace vedoucí k odhalení agresivních motorkářů.

Jízda, ale i stání v lese jsou lesním zákonem zakázány. Na místě lze uložit pokutu až 5 000 korun. U správního orgánu se může pokuta vyšplhat až na 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám