Hlavní obsah

Mladý sázkař ze Zlínska uvěřil záhadnému „poradci“. Rodinu připravil o více než půl milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Neobvyklým případem podvodu souvisejícího se sportovními sázkami přes aplikace na internetu se zabývají zlínští kriminalisté. Záhadný poradce vymámil z 19letého sázejícího stovky tisíc korun. V případě dopadení hrozí podvodníkovi až pětileté vězení.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Případ podvodu nahlásil na policii sám důvěřivý mladík.

„Mladý muž ze Zlínska občas vsadil na pár sportovních utkání. Podařilo se mu v krátké době vyhrát několik desítek tisíc korun, což zveřejnil přímo v aplikaci. Na základě této vysoké výhry se mu ozval jiný sázející, který mu nabídl zhodnocení peněz dalšími tipy na vítěze sportovních utkání,“ přiblížila v úterý případ policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Odměna pro fiktivního sázkového poradce měla dosáhnout padesáti procent z případných výher, při prohře měl potom mladík dostat svou sázku zpět.

„Zpočátku spolupráce fungovala, ale po několika dnech přestal poradce posílat peníze z výher, ale stále trval na své provizi a dalších poplatcích. Mladý muž se proto po několika urgencích obrátil na policii,“ poznamenala policejní mluvčí s tím, že mladík postupně přišel o 558 tisíc korun.

Případ je o to smutnější, že peníze nebyly jeho. Půjčil si je ze spořicího účtu svého otce.

Žena z Mělnicka nabízela zboží pro děti, podvedla 200 lidí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám