Hlavní obsah

Mladý řidič ujížděl policii, ta použila auto s rámem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladého muže v autě, který se vyhýbal nástupu do vězení, se pokoušela ve čtvrtek zastavit policie v Brně. Muž nereagoval na výzvy a ujížděl. Policisté proto přistoupili k vytlačování jeho mercedesu svým autem s rámem, čímž se jim podařilo jeho vůz zastavit. Policie hledá svědky jeho nebezpečné jízdy.

Ve čtvrtek dopoledne zažila půlka Brna dramatické pronásledováníVideo: Policie ČR

 
Článek

„Vše začalo krátce před polednem, kdy mladý muž udělal na Malinovského náměstí běžný přestupek. Hlídce ale odmítal následně zastavit, místo toho šlápl na plyn,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Řidič podle něj projel několik křižovatek na červenou a přejížděl do protisměru. V jednu chvíli dokonce vysadil spolujezdce, kterého policisté ihned zajistili.

Řidič, kterého policisté zastavili tvrdým nárazem, zásoboval drogami prostitutky

Krimi

Vůz však dále ujížděl, proto policisté přistoupili k použití donucovacího prostředku vytlačování vozidlem a svým speciálem s rámem mladíkovu mercedesu poničili pneumatiky natolik, že musel zastavit. Pokusil se schovat ve křoví, kde jej hlídka dopadla.

Foto: Policie ČR

Policie použila k vytlačování vůz s rámem

Muž podle Valy odmítl test na drogy. Policisté neuvedli jeho věk, ani za co měl jít do vězení.

Škoda na poškozených autech byla stanovena na čtvrt milionu korun. Případ je vyšetřován pro podezření spáchání trestných činů obecného ohrožení a násilí vůči úřední osobě se zbraní. Podezřelému v případě uznání viny hrozí až šest let vězení.

„Žádáme všechny svědky, které muž ohrozil, aby se neprodleně ozvali na tísňovou linku 158. Policisté případně uvítají i kamerové záznamy z palubních kamer, umístěných ve vozidlech,“ sdělil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám