Hlavní obsah

Mladý muž chtěl na Plzeňsku přespat v cizí garáži a podpálil ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbro

Šestadvacetiletý muž z Plzeňska čelí obvinění z porušování domovní svobody. Ve čtvrtek brzy ráno chtěl přespat v cizí garáži ve Stříbře, kterou ale zapálil. Při činu ho chytil majitel a zavolal policii.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Šestadvacetiletý muž z Plzeňska zapálil garáž ve Stříbře.

Článek

K události vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému kolem třetí hodiny. „Operační důstojník přijal na tísňovou linku oznámení o požáru garáže jednoho z rodinných domů ve Stříbře. Majitel objektu uvnitř přistihl neznámého člověka,“ sdělila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Vyšetřovatelé na místě zjistili, že se jedná o 26letého muže z Plzeňska. Ten přišel do rodinného domu, odkud vstoupil nezamčenými vraty do garáže, kde hodlal přespat. „Zapálením kartonu, kterým si chtěl posvítit, způsobil požár,“ doplnila.

Oheň poškodil elektroinstalaci domu i jednu ze zaparkovaných motorek. „Škoda byla vyčíslena na sto dvacet tisíc korun,“ upřesnila Šmaterová.

Policisté dotyčného zadrželi a předali do péče zdravotníkům. „Pacienta jsme převezli do plzeňské fakultní nemocnice kvůli tomu, že se nadýchal zplodin z hoření,“ vysvětlila za krajskou záchranku Andrea Divišová.

Ještě tentýž den nemocnice muže propustila. „Komisař mu sdělil obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a státnímu zástupci dal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby,“ uzavřela.

Žena vydírala bývalého kolegu kvůli erotickým fotkám. Chytla ji policie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám