Hlavní obsah

Mladý motorkář skončil v Pardubicích při honičce s policií v kotrmelcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva motorkáře během 24 hodin pronásledovali policisté v Pardubicích. Oba nakonec havarovali, jeden se i přesto pokusil o útěk. Po silnici jeli až 200 km/h.

Dvě noční pronásledování motorkářůVideo: Policie ČR

 
Článek

Prvního motorkáře chtěli policisté zastavit ke kontrole ve středu po třetí hodině ráno. Začal ale ujíždět směrem na Hlaváčovu ulici rychlostí až 180 km/h. Když jeho tachometr ukazoval 145 km/h, nezvládl řízení, v zatáčce havaroval a skončil v kotrmelcích.

„Než na místo přijela záchranná služba, devatenáctiletý řidič skončil v poutech, policisté u něj provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a test na návykové látky, oba s výsledkem negativním,“ sdělila mluvčí policie Markéta Janovská.

Policisté zjistili, že motocykl nebyl registrován a neměl platné pojištění. Případem se dále zabývají.

Ve čtvrtek o půl druhé ráno narazila hlídka na dalšího motorkáře, který začal ujíždět rychlostí 200 km/h po silnici I/37 směrem na Hradec Králové.

„U OC Globus sjel ze silnice I/37 na nadjezd k ulici Poděbradské, kde již zavrávoral a po několika desítkách metrů na kruhovém objezdu u Globusu havaroval,“ konstatovala Janovská.

Muž se přesto zvedl a začal utíkat. Lekl se až namířené střelné zbraně. Devětadvacetiletý muž měl zadržený řidičský průkaz a odmítl se podrobit testu na drogy. Dechová zkouška u něj byla negativní.

Řidička skútru na Vyškovsku unikla téměř jistému střetu s BMW, zachytila to kamera

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám