Hlavní obsah

Muž hrozil vystřílením celé obce na Jindřichohradecku. Policie už ho dopadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve středu oznámila, že dopadla 28letého muže, který podle ní hrozil vystřílením celé obce na Jindřichohradecku. Celkem jihočeští policisté zaznamenali během svátků osm případů vyhrožování střelbou.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Osmadvacetiletý muž vyhrožoval vystřílením celé obce na Jindřichohradecku a následně jsme jej dopadli v Českých Budějovicích,“ sdělil Novinkám mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner, který neupřesnil, zda muž je vlastníkem zbrojního průkazu.

Ve druhém případě zadrželi jihočeští policisté 58letého muže ze Strakonicka, jenž vyhrožoval vražděním na univerzitě. „O tohoto muže už jsme se v minulosti v souvislosti s nebezpečným vyhrožováním zajímali,“ konstatoval mluvčí.

Matzner odmítl oba případy více komentovat. „Podobných případů přibývá a zabývali jsme se ještě dalšími šesti takovými výhrůžkami. V některých případech se jedná i o velké psychické problémy jednotlivců, které by měl posoudit odborník,“ dodal Matzner.

V souvislosti se čtvrteční tragickou střelbou na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) v Praze policie po celé republice řeší přes 60 případů, kdy někdo na sociálních sítích zrůdný čin buď schvaloval, nebo dokonce hrozil dalším násilím. U 30 lidí zná policie totožnost.

Střelec ve čtvrtek v budově FF UK na Palachově náměstí zabil 13 lidí a čtrnáctá oběť zemřela později v nemocnici. Dalších 25 lidí bylo zraněno, část velmi těžce. Podle policie ve škole střílel čtyřiadvacetiletý student fakulty ze středních Čech, kterého policie na základě balistiky spojila také s případem vraždy muže a jeho dvouměsíční dcery v Klánovickém lese na okraji Prahy z 15. prosince.

Sítěmi se šíří schvalování střelby na fakultě. Policie si posvítí na desítky lidí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám