Hlavní obsah

Mladíka pohltil jez na Sázavě, přes záchranu zůstává jeho stav kritický

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Šternberk

Tragický konec mohl mít pro 22letého mladého vodáka sjezd jezu na Sázavě v Českém Šternberku. Mladíka jedoucího na kanoi strhl proud a začal se topit. Na břeh jej vytáhli až vodáci, kteří stáli poblíž, a poskytli mu i první pomoc. Zachráněný muž byl následně transportován vrtulníkem do nemocnice v Praze, uvedla mluvčí benešovské policie Denisa Malá.

Článek

Mladík byl na vodě s partou kamarádů. Podle svědků jel sám na kanoi k jezu, kde jej zřejmě strhl proud vody. Přepadl přes jez a dostal se do vodního válce pod ním.

Na pomoc mu rychle připlul jiný vodák, ale topící se mladík zmizel pod hladinou. Přítomní proto utvořili rojnici a čekali, až vodní válec tělo pustí. Jeden z nich poté mladíka zachytil a s ostatními ho naložili ho do kanoe a přepravili na břeh, kde mu poskytli první pomoc.

Mladíkův stav byl podle zasahujícího lékaře kritický. Jeho  základní funkce se sice podařilo obnovit, hrozilo však poškození mozku.

Případy tonoucích vodáků nejsou v létě ojedinělé. Od úterý pátrají hasiči a policisté po muži, který v spadl z raftu do Otavy pod jezem u strakonického pivovaru. Z převráceného plavidla se šestičlennou osádkou se hasičům podařilo zachránit pět lidí, jeden z mužů ale zmizel pod hladinou. Při záchranné akci málem utonul i jeden hasič. Tři zachránění raftaři jsou v nemocnici.

Koncem června utonul padesátiletý muž ve Větřní na Českokrumlovsku. Sjížděl Vltavu společně se dvěma kamarády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám