Hlavní obsah

Mladíka, který napadl zpěváka Hrůzu, soud v případu dalšího útoku osvobodil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S úsměvem odešel v pátek ráno od Okresního soudu v Ostravě jednadvacetiletý Nikolas Agoratsios, který byl před časem pravomocně odsouzen za napadení zpěváka Michala Hrůzy na ostravské Stodolní ulici. Spolu se svým strýcem Miroslavem Konečným byl obžalován z výtržnictví, protože měli napadnout kolemjdoucího. Soudkyně Miluše Hadamčíková ale zprostila Agoratsiose viny, neboť se nepodařilo prokázat, že by muže napadl, a odsoudila pouze Konečného.

BEZ KOMENTÁŘE: Nikolas Agoratsios a jeho strýc Miroslav Konečný se svou obhájkyní u ostravského okresního souduVideo: Denisa Doležalová, Právo

 
Článek

„Od začátku jsem věděl, že jsem nevinný. Jsem rád, že se moje jméno očistilo a že u soudu vyšla pravda najevo,“ řekl po vynesení osvobozujícího rozsudku Agoratsios, který se vzdal na místě práva na odvolání.

Obžalovaný Agoratsios se do konfliktu nikterak nezapojil.
soudkyně

U soudu se ho zastali napadený i svědek. „Soud provedeným dokazováním dospěl k tomu, že není možné dospět k jednoznačnému závěru o vině, neboť ta nebyla nade vši pochybnost prokázána. Obžalovaný se nedopustil žádného trestného činu,“ objasnila soudkyně.

Foto: Pavel Karban, Právo

Zatímco Nikolas Agoratsios (vlevo) vyvázl od soudu bez trestu, jeho strýc Miroslav Konečný „vyfasoval“ u soudu za výtržnictví roční trest vězení.

Agoratsios byl obžalován spolu se svým strýcem z výtržnictví za konflikt, ke kterému došlo loni časně ráno 4. října v Ostravě-Mariánských Horách nedaleko Zaječského vinného sklepa. Na ulici měli napadnout náhodného kolemjdoucího plynovou pistolí a několika kopanci. Napadený utrpěl jen lehčí zranění, po výstřelu z plynové pistole měl „jen“ poleptané oči.

Střílel strýc

Podle soudkyně se podařilo prokázat, že z plynové pistole vystřelil ze vzdálenosti asi půl metru od hlavy poškozeného muže Konečný a pak ho dvakrát kopl. „Obžalovaný Agoratsios se do konfliktu nikterak nezapojil ani ho nevyvolal, ani následně nedošlo z jeho strany k žádnému fyzickému kontaktu s poškozeným,“ sdělila soudkyně Hadamčíková.

Zatímco Agoratsios je podle soudu nevinný, Konečný byl za výtržnictví, ke kterému se přiznal, a současně i za přechovávání téměř dvou gramů pervitinu odsouzen k ročnímu nepodmíněnému trestu ve vězení s ostrahou. Při uložení trestu přihlédla soudkyně k tomu, že jde o recidivistu, neboť byl již v minulosti devětkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost.

Agoratsios se dostal do povědomí veřejnosti napadením zpěváka Hrůzy, ke kterému došlo v červenci 2014, a to spolu s bratrancem Patrikem Kaifášem. Ten skolil zpěváka pěstí a Agoratsios mu dal facku. Hrůza tehdy upadl tak nešťastně, že se vážně zranil. Kaifáše odsoudil soud ke třem letům ve vězení, Agoratsios tehdy dostal roční trest s podmíněným odkladem na 2,5 roku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám