Hlavní obsah

Mladík zbil dva seniory. Dostal šest let vězení

Pardubice

Devatenáctiletý Štefan Hladil má jít za napadení dvou starších lidí ve Vysokém Mýtě z prosince loňského roku na šest let do vězení. Rozhodla o tom v úterý pobočka Krajského soudu v Pardubicích. Při útoku byla tehdy čtyřiašedesátiletá žena vážně zraněna, stejně starý muž na místě zemřel.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Štefan Hladil čeká na začátek jednání u Krajského soudu v Pardubicích.

Článek

Mladík pod vlivem alkoholu a marihuany v noci v průchodu bezdůvodně napadl nejdříve ženu a několika ranami ji srazil k zemi. Při pádu se udeřila o zeď a zůstala ležet v bezvědomí. Po útoku musela více než dva měsíce strávit v nemocnicích.

Dvojice ve Vysokém Mýtě skončila těžce zbitá v nemocnici, z útoku je podezřelý senior

Krimi

Poté Hladil zaútočil na muže. Nejprve do něj vrazil, vzápětí ho uchopil za límec, udeřil ho pěstí do spánku, podtrhl mu nohy a hodil ho na zem. Muž na ni narazil obličejem, utrpěl mimo jiné tříštivou zlomeninu nosních kůstek a upadl do bezvědomí. Příčinou jeho smrti bylo vdechnutí krve do plic.

Napadl muže, který ho vyrušil při sexu. Dostal čtyři roky

Krimi

Soudní jednání mělo neobvykle rychlý průběh. Při přerušení řízení Hladil obviněný z ublížení na zdraví svou vinu v rozsahu obžaloby plně uznal a využil nové možnosti dohody o vině a trestu se státním zástupcem a dalšími stranami. Rozsudek zohlednil také jeho souběžné obvinění z výtržnictví a z ublížení na zdraví z nedbalosti, když zavinil 9. prosince 2019 dopravní nehodu ve Vysokém Mýtě.

Soud rovněž Hladilovi uložil ochranné ústavní psychiatrické léčení. Musí také nahradit zdravotním pojišťovnám celkem asi 228 000 korun a dvěma příbuzným napadených osob 900 000 a 600 000 korun za nemajetkovou újmu. Zúčastnění se na místě vzdali odvolání, to mohou ještě využít zdravotní pojišťovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám