Hlavní obsah

Mladík z Teplicka si na účet nechal posílat peníze z podvodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoduchou cestou a bez velké námahy si 22letý muž z Teplicka chtěl vydělat peníze. Na svůj účet si nechal posílat peníze z podvodů. Nyní čelí obvinění z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Mladíkovi bylo před časem od zatím neznámého pachatele nabídnuto, že pokud si nechá na svůj účet posílat finanční částky neznámého původu, obdrží z celkové sumy 10 procent.

„S tím souhlasil, ale nějak mu nedošlo, že finance, které mu na účet chodily, pocházejí z trestné činnosti podvodného charakteru. Tímto jednáním tak umožnil neznámému pachateli, aby zakryl zdroj a znesnadnil vyhledávání peněz,“ uvedla teplická policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Mladíkovi na jeho účtu přistálo celkem 277 tisíc korun, které byly vybrány dalšími neznámými osobami z bankomatů v Praze. „Mladý muž poté obdržel na účet svůj podíl,“ dodala mluvčí.

Na případ se přišlo při rozplétání jiné trestné činnosti při podvodech s investicemi do kryptoměn. „Jelikož se nepodařilo mladíkovi prokázat úmysl, byl obviněn z trestného činu nedbalostního a hrozí mu za něj až jeden rok za mřížemi,“ připomněla Gazdošová.

Po upozornění z banky začala vršit další chyby. Podvedená žena z Jičínska přišla o 1,2 milionu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám