Hlavní obsah

Mladík z Prahy vyhrožoval, že najede autem do lidí, hrozí mu tři roky

– Praha

Mladík z Prahy podle policie vyhrožoval na sociálních sítích, že najede autem do lidí. Policie podezřelého dopadla 17. července a skončil ve vazbě. Na policejním webu to v sobotu uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadrženéhoVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž byl obviněn z nebezpečného vyhrožování, za které mu hrozí až tři roky vězení. Co muže k výhrůžkám vedlo, zatím policie neví.

Podezřelý podle policistů hrozil, že bude zabíjet najetím do lidí. „Příspěvek, který vložil na sociální síť, obsahoval obrazovou část složenou ze dvou fotografií, na kterých byl celý skutek znázorněn. Pod obrazovou části se nacházel nápis s danou výhrůžkou,” popsala čin mluvčí policie. „Motivace jednání muže je stále předmětem vyšetřování,” doplnila.

Otevřete hospody, nebo najedu do hromady lidí, psal muž. Dostal podmínku

Krimi

Policie a soudy v Česku se nezabývaly v poslední době podobným případem poprvé. V lednu navrhli policisté obžalovat dvaašedesátiletého muže z Pardubic, který vyhrožoval na facebooku, že pokud se neotevřou restaurace a bary, vjede kamionem do lidí podobně jako masová vražedkyně Olga Hepnarová. V březnu tento muž, který byl skutečně řidičem kamionu, dostal od soudu trest dva a půl roku vězení s odkladem na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám