Hlavní obsah

Mladík ve Varnsdorfu oloupil za několik minut dvě dívky

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Bleskově dopadli v pátek ráno varnsdorfští policisté muže, který má mít na svědomí dvě loupežná přepadení. Dívku a mladou ženu měl kolem páté ráno nedaleko varnsdorfské hlavní třídy obrat za pomocí výhrůžek o mobilní telefony.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při prvním loupežném přepadení mladík oslovil nezletilou dívku v Poštovní ulici a požadoval po ní vydání mobilního telefonu. „Svůj požadavek podpořil fyzickým kontaktem, kterému napadená dívka musela čelit několik minut. Navíc jí měl vyhrožovat znásilněním. Ze strachu o svůj život mu mobilní telefon vydala a vzápětí se jí podařilo utéct,“ popsala první případ děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Když začali policisté hledat muže odpovídajícího popisu napadené mladé ženy, přijal mezitím operační důstojník další oznámení jiné mladé ženy z Varnsdorfu. „I ona čelila incidentu se stejným scénářem nedaleko od původního místa činu, jen o několik minut později. Popis muže se shodoval, také ona přišla o svůj mobilní telefon,“ uvedla Trypesová.

Místní policisté začali po muži intenzivně pátrat a zanedlouho ho dopadli. Mladíka zadrželi, bude obviněn z dvojnásobné loupeže. V sobotu chtějí kriminalisté podat návrh na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám