Hlavní obsah

Mladík v Brně ještě ani neměl řidičák a máminým audi vjel před strážníky do zákazu vjezdu

Brno

Značné pochyby o kvalitě právě absolvované autoškoly se možná vloudily na mysl brněnským strážníkům poté, co v jejich rukou skončil osmnáctiletý mladík. Ten si po závěrečné zkoušce od své matky půjčil její audi a v noci na úterý vyrazil do brněnských ulic. Nejenže mu neustále zhasínal motor, ale navíc přímo před hlídkou vjel do zákazu vjezdu.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Strážníky mladík upoutal svou nesouvislou jízdou. „Měl evidentně problémy s rozjížděním a také řazením. Opakovaně se mu vypínal motor a vozidlo nepředvídatelně zastavovalo. Osmnáctiletý muž navíc nedbal na dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu,“ popsala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Strážníci nejprve u mladíka provedli test na alkohol i drogy, ale řidič v těle žádné omamné látky neměl. Když měl předložit řidičský průkaz, začal tvrdit, že ho u sebe nemá. „Hlídka pak přišla na to, že mladík teprve nedávno sice úspěšně vykonal závěrečné zkoušky v autoškole, ale řidičský průkaz ještě nedostal. Vozidlo navíc patřilo jeho matce, která podle jeho reakcí zřejmě ani netušila, že se s ním vydal na projížďku,“ dodala Skřivánková s tím, že případ už si převzali republikoví policisté.

Sedmnáctiletých řidičů jezdí už tisíce. Mentory jsou často jejich matky

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám