Hlavní obsah

Mladík s autem spadl z dálnice a přistál vedle trati. Zvládl zavolat pomoc

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Štěstí v neštěstí měl šestadvacetiletý řidič, který před osmou ráno havaroval na 120 kilometru dálnice D5 nedaleko Boru ve směru na Rozvadov. Jeho vůz kia katapultoval začátek svodidel, na která najel u mostu přes železniční trať. Auto skončilo na střeše šest metrů pod úrovní dálnice, těsně vedle kolejí. Mladík i jeho spolujezdec hrůzostrašně vypadající karambol přežili, i když s vážnými zraněními.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Katapultovaný vůz kia skončil těsně vedle železniční trati.

Článek

„Pro spolujezdce přiletěl vrtulník, kvůli jeho přistání byl na deset minut přerušený provoz na dálnici. Řidiče odvezla sanitka,“ řekla Právu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Pomoc přivolal sám řidič, který dokázal přes četná zranění vylézt z vozu a nehodu nahlásit. „Nebýt toho, pravděpodobně by se na nehodu přišlo až po poledni, kdy by místem projížděl vlak z Boru,“ upozornila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. „Spolujezdce museli z trosek vyprostit hasiči.

Příčina nehody zatím není jasná, nejpravděpodobnější verzí je mikrospánek. „Dechová zkouška vyloučila alkohol,“ doplnila Brožová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám