Hlavní obsah

Mladík na motocyklu ujížděl policistům. Neměl řidičák, technický průkaz ani pojištění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poutech na policejní služebně skončil dvacetiletý mladík, který se pokusil minulý týden v pátek ujet hlídce v Mohelnici na Šumpersku. Poté, co byl zadržen, policisté zjistili, že nemá platný řidičský průkaz, motorka je vyřazená z registru motorových vozidel a nemá sjednané zákonné pojištění. Novinkám to v pondělí řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Policisté z oddělení hlídkové služby podle ní prováděli hlídkovou činnost, když si v Družstevní ulici všimli motocyklu a rozhodli se zkontrolovat řidiče a stroj, na kterém jel ve směru do centra.

Zapnuli světelný i zvukový signál a jeli za řidičem, který odbočil do ulice 1. máje.

„Poté, co zjistil, že jedou za ním, ukázal hlídce na parkoviště před prodejnou a zastavil tam. Jakmile hlídka vystoupila a blížila se k němu, tak se rozjel a začal ujíždět směrem ke Staškově ulici. Tam také jeho jízda před garážemi skončila, protože po prudkém brzdění nezvládl projet křižovatku a zastavil těsně před garážovými vraty,“ uvedla mluvčí.

Policisté použili zákonnou výzvu, na kterou dotyčný ale nereagoval. Stále se snažil nastartovat motorku, která mu ale vypověděla službu. Nemínil spolupracovat, na výzvy nereagoval, tak nakonec skončil v poutech a následně na služebně.

„Zkouška na alkohol i orientační test na návykové látky měly negativní hodnoty. Nicméně se zjistilo, že řidič není držitelem řidičského oprávnění, protože předložil pouze zahraniční řidičský průkaz, jehož platnost skončila v loňském roce,“ uvedla mluvčí.

„Motorka je navíc vyřazená z registru motorových vozidel a nemá sjednané pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla,“ dodala Zajícová s tím, že mladík po provedených úkonech mohl služebnu opustit.

Mladík ujížděl policistům na babetě. Neujel a nadýchal dvě promile

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám