Hlavní obsah

Mladík měl v olomoucké herně hlídat, místo toho sebral z trezoru přes půl miliónu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté pátrají po šestadvacetiletém Pavlu Zapletalovi z Olomouce. Muž ve středu před půlnocí v herně Manhatan v Riegrově ulici v Olomouci, kde pracoval jako ostraha, odcizil z trezoru přes půl miliónu korun. Policie požádala o pomoc při pátrání i veřejnost.

Foto: Policie ČR

Pavel Zapletal

Článek

„Muž vzal před půlnocí v herně ze stolu pokladny volně odložený svazek klíčů. Pod záminkou, že si jde pro svůj mobilní telefon, odešel do místnosti s trezorem, ze kterého odcizil finanční hotovost ve výši kolem 520 tisíc korun,“ řekl Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Josef Bednařík.

Posléze podle něj mladík uvedl, že si zajde za kamarádem. Do herny se již nevrátil. „Ve čtvrtek kolem jedné hodiny ranní kontaktoval zaměstnankyni herny sms zprávou, kde uvedl, že se omlouvá, jelikož udělal velký průšvih, ať zavolá policii a jde se podívat do trezoru,“ konstatoval mluvčí.

Policie podle něj po muži pátrá a žádá veřejnost o informace k jeho pohybu a pobytu. „Veškeré informace k hledané osobě mohou občané sdělit na linku 158 nebo nejbližším obvodním oddělení policie,“ dodal Bednařík.

Foto: Policie ČR

Pavel Zapletal

Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. V případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám