Hlavní obsah

Mladíci si rozdělali oheň v krbu, dřevěný domek začal hořet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické chvíle zažili v pátek večer vedoucí tábora v Boněticích na Tachovsku. Začala hořet dřevěná klubovna, kde si rozdělali oheň v krbu. Při události se zranili čtyři mladíci, z toho dva se lehce popálili.

Foto: SDH Stráž

V pátek večer hořela klubovna na táboře v Boněticích na Tachovsku

Článek

Požár vypukl kolem 23. hodiny v klubovně, kde se zrovna parta vedoucích připravovala na táborový turnus. „Jeden z nich zapálil oheň v krbu, protože jim byla zima a chtěli se ohřát. Jenže se vznítila střecha,“ popsal hlavní vedoucí Pavel Botek s tím, že klubovna stála dál od chatek.

Podle velícího důstojníka hasičů Martina Roháče se jednalo o rychlý zásah. „Ještě před příjezdem našich jednotek se táborníci snažili klubovnu uhasit sami, použili asi osm hasicích přístrojů,“ uvedl.

Při požáru se zranili čtyři mladíci ve věku 18 až 20 let. „Jeden měl lehké popáleniny na noze, druhý na ruce. Další dva se nadýchali zplodin. Sanitky je odvezly do plzeňské a stodské nemocnice,“ upřesnila krajská mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Foto: SDH Stráž

V pátek večer hořela klubovna na táboře v Boněticích na Tachovsku

Botek v sobotu ráno doplnil, že všichni čtyři už jsou zpátky. „Vrátili se zase sem. Naštěstí to nebylo nic vážného,“ oddechl si. Táborový turnus to podle něj nijak neohrozí. „Akorát sem najíždějí děti, kterých má být kolem stovky,“ uzavřel.

Muž, který si vzal pětiměsíční miminko jako rukojmí, byl pod vlivem drog

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám