Hlavní obsah

Mladá žena si koupila smrtící koktejl drog, skončila v kritickém stavu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedna z pražských nemocnic přijala v pondělí mladou ženu v kritickém stavu, do něhož se dostala po požití smrtícího koktejlu heroinu a pervitinu. Kriminalistům se podařilo během sedmi hodin dopadnout výrobce a distributory, kteří ženě drogu prodali.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana se případem kriminalisté začali zabývat po oznámení od lékařů, kteří 32letou ženu přijali v ohrožení života. Měli zároveň podezření, že za jejím zdravotním stavem jsou drogy - v jejich věcech našli sáček s nažloutlou krystalickou látkou.

„Prvotní orientační expertízou kriminalisté zjistili, že se jedná o směs heroinu a pervitinu. Policisté postupně vypátrali konkrétní dvojici výrobců a distributorů drog, kterou následně zadrželi,“ konstatoval ve středu Hulan.

V bytě poté našli jak heroin a pervitin, tak varnu. Zadrženou dvojici, 34letého muže a 36letou ženu, již vyšetřovatel obvinil z nedovolené výroby drog, za kterou mohou strávit ve vězení až pět let.

Žena je podle policie již ve stabilizovaném stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám