Hlavní obsah

Mladá žena naletěla fotce známého českého politika, který jí sliboval bohatství. Přišla o 116 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá žena se nechala napálit reklamou s fotkou předního českého politika, která ovšem kryla podvod s velkým výdělkem. Celkem přišla o více než 116 tisíc korun.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Hacker. Ilustrační snímek

Článek

„Žena oznámila, že si v internetovém prostředí otevřela reklamu, na níž byl vyfocen jeden z českých předních politiků a sliboval velký výdělek po vložení částky 6300 korun,“ informovala ve středu mluvčí policie Miluše Zajícová.

„Reklama ji zaujala natolik, že klikla na odkaz, poté byla přesměrována na stránky, kde se zaregistrovala,“ dodala mluvčí.

Pak ženu kontaktoval muž s historkou, že je manažerem firmy. Dotyčný sice mluvil česky, ale s ruskojazyčným přízvukem, což ale ženu neodradilo.

Fiktivní pan Novák připravil důvěřivého muže z Karvinska o půl milionu

Krimi

„Dostala kontakt na nějakou paní M., muž si s ní domluvil heslo, které si sama poškozená vybrala a na základě kterého bude dál komunikovat. Poté hovor ukončil,“ uvedla Zajícová.

„Zhruba po hodině se jí ozvala žena a chtěla po ní vědět heslo, které bylo předem domluveno. Po jeho sdělení poškozené řekla, že obchody mohou začít. Podmíněné to bylo vkladem 250 euro (6300 korun) na zahraniční účet,“ dodala mluvčí.

Nabídka se třpytila zlatem

Obchodnice se po zaplacení opět ozvala a informovala ženu, že může uzavřít obchod a poté i obchod se zlatem. Na základě lákavé investice s vidinou zisku si poškozená od nebankovních společností půjčila celkovou částku 110 tisíc korun.

První únorový den poslala na základě rady neznámé pachatelky částku 3100 euro (79 tisíc korun) a po pár dnech dalších 1170 euro (30 tisíc korun) opět na zahraniční účet.

Komunikace probíhala dál a paní M. ji informovala o tom, že jí na účet přijde částka 115 tisíc korun, kterou má v eurech přeposlat na další zahraniční účet.

To samé se opakovalo s další příchozí částkou, tentokrát 60 tisíc korun. Poškozená vždy pokynům neznámé ženy vyhověla. Na základě poslední přijaté informace měla minulý týden obdržet na svůj účet částku 16 tisíc dolarů (376 tisíc korun), které jí ovšem na účet nedorazily.

Pak si poškozená uvědomila, že se zřejmě stala obětí podvodníků, kteří ji připravili o celkovou částku 116 322 korun. „Případ jsme kvalifikovali jako trestný čin podvodu,“ uzavřela Zajícová.

Muž naletěl podvodníkům s kryptoměnou a přišel o 200 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám