Hlavní obsah

Mladá žena chtěla zachránit mobil z Ostravice, ve studené vodě ji uvěznil silný proud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

O velkém štěstí může hovořit 21letá žena, která v pondělí odpoledne kvůli záchraně mobilního telefonu málem obětovala vlastní život. Společnými silami ji nakonec zachránili strážník z Frýdku-Místku, tříčlenná hlídka policistů a hasiči.

Dramatická záchrana mladé ženy, která se kvůli mobilnímu telefonu málem utopila. Video: MP Frýdek-Místek

 
Článek

Na počátku příběhu se šťastným koncem byl pád mobilu do řeky Ostravice v místě zvaném Riviéra, poblíž soutoku s Morávkou ve Frýdku-Místku. „Žena si pro něj chtěla z břehu zajít, uklouzla však na kamenech a sjela do řeky, kde ji uvěznil silný proud,“ popsala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Po pádu do studené řeky se žena naštěstí zachytila klády na hladině. Po chvíli si jí všiml kolemjdoucí, který také zaslechl volání o pomoc a zalarmoval hasiče, policisty i strážníky. Právě městský policista byl prvním, kdo k tonoucí ženě přiběhl. Následně dorazila hlídka policie ze speciální pořádkové jednotky, která při návratu na základnu slyšela ve vysílačce hlášení operačního střediska o topící se ženě. Protože byli policisté nedaleko, vyrazili ženě na pomoc.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana mladé ženy, která se kvůli mobilnímu telefonu málem utopila.

„Na místě spatřili strážníka s lanem a plovákem, kterého se zhruba dva metry od břehu držela mladá žena po pás v chladné vodě. Byla evidentně vysílená. Nedařilo se jí však dostat na břeh, neboť se u splavu točila voda v tzv. válci. Navíc proud byl v místě silný a břeh strmý,“ nastínila policejní mluvčí.

Opilec se čtyřmi promile spadl do řeky. Podchlazený skončil v nemocnici

Krimi

Do řeky za ženou vyrazil jeden z policistů. Vběhl do vody, chytil ji tak, aby ji proud nestrhl do větší hloubky, a zajistil lanem. „Na břeh nebylo možné se dostat, kameny klouzaly, nebylo se o co zapřít nebo čeho chytit, proud byl silný,“ popisoval Michal Ryška, jenž u policie slouží 11 let, z toho je osm let členem speciální pořádkové jednotky.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V místě, kde žena spadla do řeky, byl strmý břeh a silný proud.

V té době už byli na místě další policisté a hasiči. „Jeden z hasičů vešel do vody, vyčerpanou ženu vzal do náručí a společně se svými kolegy, policisty a strážníkem vytáhli ženu pomocí lana z vody,“ informovala Štětínská s tím, že žena byla podchlazená a měla poraněnou hlavu. Záchranáři ji proto převezli na centrální příjem frýdecko-místecké nemocnice.

Při práci na lešení spadl muž ve Vsetíně do říčky. Byly v ní betonové panely

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám