Hlavní obsah

Mladá žena bez řidičáku ujížděla v audi na Pardubicku policistům 120 kilometrů

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Mladou řidičku v audi honili nočními silnicemi Svitavska policisté 120 kilometrů. Když se jim podařilo ji zastavit, zjistili, že 23letá žena nemá a ani nikdy neměla řidičský průkaz.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronáledování skončilo po 120 km havárií Video: Policie ČR

 
Článek

Případ se odehrál minulý víkend, policie v pátek zveřejnila video ze zběsilé jízdy.

„Honička trvající několik hodin začala v noci na neděli kolem půl desáté večer v Moravské Třebové. Řidička na sebe upozornila rozsvícenými dálkovými a mlhovými světly. Hlídka přijela blíž a žena v audi začala ujíždět,“ popsala začátek honičky mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová.

Na pokyny policistů nereagovala a řítila se vysokou rychlostí až 200 kilometrů v hodině. „Žena se silným vozidlem měla náskok zejména na rovných úsecích, kolegové zase díky zkušenostem vyrovnávali skóre v složitějších úsecích, na poli a lesních cestách,“ zmínila Kaizarová.

Pronásledování skončilo v Nové Vsi u Litomyšle. Řidička dojela na parkoviště, kde silnice končila. Pokusila se vykličkovat ze sevření policejních aut, ale narazila do dveří policejního vozidla a sjela do příkopu.

Nechtěla vystoupit

„Zamčená žena odmítala vystoupit a na výzvu policie nereagovala, nehýbala se. Bylo nutné ihned zakročit, policista proto rozbil okno u spolujezdce a nezraněná slečna konečně vystoupila z vozu a nechala se převézt na oddělení,“ dodala mluvčí.

Na policejní služebně musela 23letá s pravdou ven: Nikdy nebyla držitelkou žádné skupiny řidičského oprávnění a vůz nebyl její. Koncem června letošního roku byla dokonce pravomocně odsouzena za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ze zákazu si nic nedělala, porušila ho například v červnu v Poličce.

Teď jí komisař sdělil podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám