Hlavní obsah

Mladá vražedkyně nepravomocně odsouzena k 12 letům

Novinky, her, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dvanáctileté vězení udělil plzeňský krajský soud teprve dvacetileté ženě, která podle nepravomocného rozsudku spáchala vraždu. Obětí se stal o 18 let starší muž, se kterým měla krátkou dobu milostné pletky.

Foto: ZOO Ostrava
Článek

Oba se potkali na začátku tohoto roku na plzeňském autobusovém nádraží. Soňa Šafaříková před soudem vypověděla, že jí opilý Jiří Krajčíř začal nadávat a strčil do ní. Obžalovaná mu to chtěla vrátit, proto muže hodila na skleněnou výplň podchodu. Krajčíř zůstal viset pět metrů nad schodištěm. V ten moment ho však Šafaříková, která celé soudní líčení sledovala s neskrývaným nezájmem, skopla dolů. Muž na místě zemřel na následky těžkého poranění hlavy. Šafaříková po činu klidně odkráčela pryč.

Podle vlastních slov vůbec netušila, že její bývalý přítel dopadl tak špatně. Proti obžalobě se bránila tím, že Krajčíře neshodila úmyslně, nýbrž o něj omylem zavadila nohou.

Psycholožka: nikdy jsem nezažila tak chladnou ženu

"Kdyby poškozenému chtěla pomoci, jak tvrdila, nekopala by ho do chodidla. Navíc by se šla po pádu podívat, co se mu stalo. I při jejím podprůměrném intelektu musela vědět, že tělo padá do hloubky a Krajčíř mohl zemřít," uvedl v odůvodnění předseda senátu Jan Špeta.

Zdůraznil také, že Krajčíř ji nijak neprovokoval, naopak ona provedla velmi rychlý a silný útok.

Znalkyně o Šafaříkové řekla, že nikdy nezažila tak chladnou ženu. Také je přesvědčena, že po odpykání trestu se dopustí dalšího protizákonného jednání.

Rozsudek není pravomocný, protože si obžalovaná i státní zástupce ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Obžalovanou z vraždy jednání soudu nezajímalo

Poněkud nezúčastněně a znuděně se během středečního hlavního líčení před Krajským soudem v Plzni tvářila obžalovaná Soňa Šafaříková. Přitom zde stanula...

Výběr článků

Načítám