Hlavní obsah

Tříletou holčičku v Přerově podle policie surově zavraždila její matka

Právo, ČTK, pem
Přerov
Aktualizováno

Z vraždy tříleté holčičky, která se stala 14. srpna v Přerově, kriminalisté obvinili její 23letou matku. Motiv činu zjišťují. Zároveň podali státní zástupkyni podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Obviněná nebyla v minulosti stíhaná pro trestnou činnost a za vraždu jí hrozí až 20 let nebo výjimečný trest,“ řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Čin byl podle něj spáchán zvláště surovým a trýznivým způsobem.

Tragédie se odehrála v bytě v Purkyňově ulici, kde bylo tělo dítěte nalezeno. Televize Přerov uvedla, že příjezdu policie předcházelo zmatené chování matky dítěte.

„Ráno kolem 08:30 pobíhala po sklepě, byla celá špinavá, pravděpodobně od krve, a křičela něco o satanovi. Přijeli poté policisté a vyšetřovali to,“ řekla Televizi Přerov jedna z obyvatelek domu, kde se tragédie odehrála.

V Olomouckém kraji jde o druhý případ násilí vůči malému dítěti. V červenci kriminalisté obvinili stejně starého muže z pokusu o vraždu ročního dítěte v Olomouci. Batole s vážným poraněním hlavy po jeho útoku přežilo jen díky péči lékařů. Čin se stal loni v listopadu, policisté jej vyšetřovali a hledali důkazy proti muži několik měsíců. Muži rovněž hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest, soud jej poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám