Hlavní obsah

Místo soboty měl pátek, vypil prý jen dvě piva. Šofér z Vyškovska nadýchal 3,5 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezřelým stylem jízdy na silnici hojně užívané rodinami s dětmi na kolech na sebe upozornil policejní hlídku 42letý muž na Vyškovsku. Ukázalo se, že sedl za volant, aniž by kdy měl řidičák, navíc auto staršího data výroby mělo prošlou technickou. Ve finále šofér nadýchal zhruba 3,5 promile.

Kontrola opilého řidiče na Vyškovsku.Video: Policie ČR

 
Článek

Na hazardéra v sobotu odpoledne narazili policisté ze Slavkova, kteří kontrolovali provoz v údolí Ždánického lesa, kde se konala společenská akce na farmě.

„Již na příjezdové cestě, která je zároveň i trasou vyhledávanou cyklisty, hlídka objevila podezřele jedoucí bílou škodovku. Než se ale muži zákona za kličkujícím automobilem otočili, pokusil se řidič vozu nenápadně zaparkovat na krajnici,“ informoval ve středu o případu mluvčí policie Petr Vala.

Šofér po zastavení nadýchal bezmála 3,5 promile, čemuž se ale divil, protože podle svých slov vypil jen dvě piva. Že by byl patřičně při smyslech, vzápětí zrovna dvakrát nepodpořil odpovědí na otázku policisty na aktuální den v týdnu, protože uvedl pátek místo soboty.

Přes cestu běžela kočka a já vjel do plotu, vysvětlil cyklista s 3,6 promile nehodu na Trutnovsku

Krimi

Muž za volant navíc sedl bez řidičáku, který navíc nikdy nevlastnil.

„Ani jeho nedávno zakoupený vůz nebyl zrovna v nejlepší kondici. Vedle prasklého čelního skla a nesvítícího brzdového světla měla totiž starší fabie i měsíc propadlou technickou,“ zmínil Vala.

Muže podle mluvčího čeká vyšetřování kvůli trestnému činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Foto: Policie ČR

Kontrola opilého řidiče na Vyškovsku.

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám