Hlavní obsah

Místo sexu se pokusil bytnou zabít. Soud mu potvrdil 18 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Za pokus o vraždu bytné na Zlínsku si Miloslav Kocúrek s konečnou platností odpyká 18 let ve vězení. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud (NS). Komplic Pavel Bulák, potrestaný stejně přísně, dovolání nepodal. Dvojice ženu brutálně napadla předloni v červenci. Pachatelé ji rdousili holýma rukama, škrtili kabelem, dusili polštářem a nakonec bili pěstmi. Z místa činu utekli s penězi, žena útok přežila.

Foto: Petr Marek, Právo

Pavol Bulák (vpravo) a Miloslav Kocúrek (druhý zprava) u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Kocúrek v dovolání označil uložený trest za nepřiměřeně přísný. Soudy podle něj zcela opomněly polehčující okolnosti, například přiznání a spolupráci při vyšetřování, a nezohlednily ani to, že bytná útok přežila.

"NS však v daném případě neshledal důvody, které by opodstatňovaly jakýkoli zásah do výroku o trestu," stojí v usnesení, které soud přijal v lednu bez veřejného jednání.

Bulák a jeho komplic Kocúrek se podle obžaloby na přepadení a vraždě předem domluvili. Motivem bylo získání peněz. Připravili si kvůli tomu 70 centimetrů dlouhý elektrický kabel, kterým chtěli bytnou uškrtit.

Vzali 1600 Kč

Bulák ji nejprve vylákal do ložnice pod záminkou pohlavního styku a následně tam vpustil Kocúrka. Ten měl na rukou rukavice a přinesl elektrický kabel. Při brutálním útoku trvajícím až půl hodiny se střídali. Nakonec se ženě snažili srazit vaz a sténající oběť odhodili do skříně na lůžkoviny. Při přepadení muži prohledávali pokoj a ženě odcizili 1600 korun, karty, které považovali za platební, a mobilní telefon.

Kocúrek byl už v minulosti šestkrát pravomocně odsouzen, mimo jiné za loupež. Nyní má ještě možnost podat ústavní stížnost, musel by však argumentovat porušením základních práv.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám