Hlavní obsah

Milión z cizincova mercedesu ukradl příbuzný

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravské policii se podařilo dopadnout zloděje, který před dvěma týdny ukradl z mercedesu 56letého Američana více než milión korun v hotovosti, 13 tisíc dolarů a další věci. Policie ze zločinu podezírá dvacetiletého muže z Ostravy, který je vzdáleným příbuzným okradeného cizince.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

Mluvčí policie Milan Klézl informoval, že zloděj spolu se svým kamarádem většinu peněz stihl utratit.

"Zbylo pouze 2600 amerických dolarů. Ostatní peníze oba muži utratili například za motorku, mobilní telefony, kožené bundy a boty. Větší část peněz nechali v erotických klubech. V jednom z nich se dokonce stali takzvanými top-hosty," řekl policejní mluvčí.

Svědek má slíbenou odměnu

Jak Klézl dodal, na stopu policisty přivedla informace od občana, který reagoval na zveřejněné výzvy v mediích. Poškozený majitel totiž prostřednictvím svého právníka nabídl stotisícovou odměnu svědkovi, který podá informaci vedoucí k objasnění krádeže.

"Musím se spojit s vyšetřovateli a zjistit, do jaké míry tato informace k dopadení pachatele přispěla. S tou odměnou jsme to mysleli vážně," řekl právník Pavel Pěnkava.

Kufřík zakopal v lese

Policie informovala, že příbuzný poškozeného se na krádež náležitě připravil. "Už před rokem odcizil náhradní klíče mercedesu a pak už jen vyčkával, až poškozený znovu přiletí do republiky. Věděl totiž, že u sebe většinou přiváží větší finanční hotovost," uvedl Klézl.

Policie mimo jiné zjistila, že odcizený kufřík i s doklady, mobilními telefony a různými tiskopisy pachatel zakopal v lesíku mezi ulicemi 1. máje a Výstavní v Ostravě-Mariánských Horách.

Reklama

Výběr článků

Načítám