Hlavní obsah

Miliardová škoda po požáru hal v Boleslavi. Policie má tři verze, nevylučuje ani úmysl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Vyšetřovatelé se pokoušejí odhalit, co bylo příčinou obrovského požáru průmyslových hal v Mladé Boleslavi. Prozatím pracují se třemi verzemi včetně úmyslného jednání.

Požár se rozšířil z hromady palet na sousední halu.Video: Aktu.cz

 
Článek

„Mohlo to být úmyslné zapálení, nedbalost nebo technická závada na zařízení. Je to ještě velmi čerstvé a vyšetřovatelé žádnou z těchto verzí nevyloučili,“ řekla Právu mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Ničivý požár v Mladé Boleslavi zasáhl i dodavatele Škody Auto

Ekonomika

Ta potvrdila, že rozsah škody bude kolem jedné miliardy. „Postupně vyslýcháme zástupce všech firem, které v areálu působily, a oni upřesňují škody. To by mohlo být hotové v řádech dnů,“ dodala Schneeweissová. V areálu se nyní pohybují vyšetřovatelé, zapojily se i drony a experti na odhalení příčin požáru.

Masivní požár skladu v Mladé Boleslavi. Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

Krimi

Hořet začalo v sobotu před 21. hodinou. Požár vypuknul u naskládaných dřevěných palet před jednou z hal, na kterou se rozšířil. Kvůli silnému větru rychle postupoval a postupně pohltil i další budovy, v nichž byly uskladněné především plastové díly pro výrobu aut.

Mluvčí mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Martina Špittová uvedla, že rozsáhlý požár zasáhl jednoho z dodavatelů firmy. Rozsah dopadu do objemu výroby vozů nyní Škoda prověřuje, záležitost ale nebude blíže komentovat.

Foto: Vít Černý, ČTK

Během noci se podařilo ohnisko požáru lokalizovat, část jednotek se mohla vrátit na základny.

Foto: Aktu.cz

Škoda se podle odhadů vyšplhá k jedné miliardě korun.

Foto: Aktu.cz

Požár se z palet rozšířil na sousední halu, hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu.

Reklama

Výběr článků

Načítám