Hlavní obsah

Milenci dostali celkem 25 let za vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Milenecký pár v úterý vyslechl u olomouckého krajského soudu verdikt v případě vraždy. Čtyřicetiletá Jarmila Bahounková dostala 13 let vězení za to, že iniciovala smrt bývalého partnera, se kterým má dceru. O rok méně má strávit ve vězení její současný přítel 43letý Zdeněk Mišík.

Foto: Martin Tesařík

V zápalu hry Sabotér.

Článek

Soud se dnes přiklonil k verzi obžaloby, podle které se Bahounková s Mišíkem loni na podzim domluvila, že zabijí nepohodlného Eduarda Ragoše, se kterým měla žena stále spory a hádky.

Bahounková uspala Ragoše u něj v domě prášky, které mu přidala do jídla, a pak zavolala Mišíkovi. Ten přijel a spícího muže dřevěnou tyčí a několika ranami rukou zabil. Podle soudu pak mrtvolu společně naložili do auta, které nechali stát v poli. Mišík se po dopadení k vraždě přiznal. O dva měsíce později však vše popřel.

Na nevině oba trvali i dnes. Vraždu svalují na neznámou ženu a její dva komplice, kteří si s obětí vyřizovali účty kvůli podnikání.

Ve výpovědích se neshodli

Soud konstatoval, že ve výpovědích obou obžalovaných je přes shodnou základní osnovu řada rozporů, které nejsou schopni vysvětlit. Podle předsedy senátu Vladimíra Hendrycha byla zásadní skutečnost, že při prvních výpovědích Mišík hovořil o uspání Ragoše léky a stopy po nich se v krvi mrtvého našly. Senátu se také nepodařilo prokázat, že by měl Ragoš obchodní problémy.

Oba se proti rozsudku odvolali, státní zástupkyně si nechala lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám