Hlavní obsah

Vlak na Zlínsku srazil tři muže ležící u kolejí, zřejmě migranty. Jeden zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brumov-Bylnice

U obce Valašské Klobouky na Zlínsku srazil osobní vlak tři muže, kteří leželi u kolejiště. Těžce zraněné je záchranka přepravila do nemocnice, kde jeden z nich zemřel, zbylí jsou v kritickém stavu. Podle policie se s největší pravděpodobností jednalo o nelegální migranty.

Foto: Policie ČR

Vlak srazil na Zlínsku tři migranty.

Článek

Neštěstí se stalo ve středu krátce po 23. hodině v Bylnici, která je součástí obce Brumov-Bylnice nedaleko Valašských Klobouk.

„Vlak jel ve směru od obce Štítná nad Vláří – Popov na obec Bylnice. Muži leželi v bezprostřední blízkosti kolejiště. I přes okamžitou reakci nedokázal strojvedoucí zabránit střetu,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Záchranáři všechny tři muže přepravili do nemocnice, kde jeden z nich těžkým zraněním podlehl. „Dva jsou v kritickém stavu,“ upřesnila mluvčí.

Mluvčí záchranky Jakub Omelka uvedl, že zdravotníci museli pacienty odvézt do nemocnice sanitkami, protože kvůli silné mlze nemohl vzlétnout vrtulník. Zásah komplikoval rovněž obtížně přístupný terén a záchranáři museli jít značnou část cesty ke zraněným pěšky.

Cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Okolnosti nehody a totožnost mužů prověřují zlínští kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám