Hlavní obsah

Mentálně zaostalý pedofil plánoval dle obžaloby unést ze školky dítě a uspokojovat se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Možná ani on sám už neví, co se mu honilo hlavou, když vzal telefon a začal volat do školky, že z pověření matky má dnes vyzvednout malého chlapce. Odmítnutí učitelek mu nestačilo, a tak se pětadvacetiletý mladík vydal do školky osobně, ani tehdy neuspěl. Podle obžaloby chtěl chlapce, kterého znal ze sousedství, odvézt domů a osahávat ho.

Muž dle obžaloby plánoval unést dítě ze školky. Video: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Alarmující na případu je, že mentálně retardovaný mladík je podle znalců pedofil, už byl za útok na dítě trestán, absolvoval léčení, byl tlumen hormonální léčbou, ale dál vyhledával společnost malých dětí.

Za přípravu znásilnění a únosu dítěte mu nyní hrozí u brněnského krajského soudu až dvanáct let vězení.

„Obžalovaný volal do školky s tím, že je strejda a má vyzvednout nezletilého. Pak se vydával za matku dítěte a opakovaně žádal předání dítěte,“ popsala v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Opilý děda pustil porno a znásilnil vnučku. Může za to ten chlast, řekl u soudu

Krimi

„Tvrdil také, že má matka zdravotní problémy. Pak se osobně dostavil do školky a důrazně se dožadoval vydání chlapce, kterého viděl na hřišti,“ dodala.

„Měl přitom předem pojatý záměr, že chlapce odvede domů a bude se sexuálně uspokojovat při jeho osahávání,“ dodala žalobkyně s tím, že učitelky ve školce rezolutně odmítly muži dítě předat.

Muž před senátem v čele s Michalem Zámečníkem přiznal první část obžaloby, odmítl ale, že by s hochem měl nekalé úmysly. „Nic jsem neplánoval, chtěl jsem ho jen vidět, bral jsem ho jako kamaráda. Neměl jsem na něj žádné choutky,“ řekl při svém výslechu.

Bude se dívat, ale nic neudělá
matka obžalovaného

Rodiče se dušovali, že mladý muž jistě neměl v úmyslu nikomu ublížit. Zastávali se ho přesto, že byl před několika lety odsouzen za sexuální útok na malého chlapce. „Myslím, že ho děti přitahují jen v tom, že jsou jednodušší, že hledal kamaráda,“ tvrdil otec.

„Není pedofil, má jen omezenou mysl. Bude se dívat, ale nic neudělá. Je po chemické kastraci, má prášky, injekce. To předchozí odsouzení beru jako nesmysl,“ vypověděla matka.

Znalkyně: Jak abstinující alkoholik v hospodě

Soudní znalkyně a primářka sexuologického oddělení Fakultní nemocnice Brno Petra Sejbalová měla na věc zcela jiný názor.

Upozornila přitom, že muž má za sebou ústavní i ambulantní léčení a byl poučován, že nesmí kontaktovat děti, ale nic z toho ho nezastavilo.

Ublížení vnímá jen jako fyzickou agresi, ale sexuální chování za patologické nepovažuje
Petra Sejbalová, soudní znalkyně

„I přes hormonální tlumení byla snaha o setkání s tím chlapcem velice intenzivní. On své setkávání s dětmi nepovažuje za nebezpečné, ublížení vnímá jen jako fyzickou agresi, ale sexuální chování za patologické nepovažuje,“ konstatovala znalkyně.

„Dohled rodiny je nedostatečný, dostupná léčba už selhala, je tu velké riziko recidivy. Proto navrhuji, aby soud rozhodl o umístění do zabezpečovací detence,“ dodala.

V detenčních ústavech končí jen těžko napravitelní násilníci či sexuální devianti. Znalkyně pak popsala, že pedofilové se potřebují začlenit do dětského kolektivu.

„Opájí se psychikou dítěte podobně jako dospělý muž krásnou ženou. Měl se vyhýbat kontaktu s dětmi, ale tohle je, jako kdybyste poslali abstinujícího alkoholika pracovat do hospody,“ upozornila Sejbalová.

Matka totiž například podle svých slov syna pouštěla na dětské hřiště, aby si tam hrál s malými dětmi. Soud bude pokračovat v jednání výslechy dalších svědků a znalců.

Otec znásilňoval malou dceru. Trest 4,5 roku mu soud zpřísnil o dvě léta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám