Hlavní obsah

Měl v autě léky užívané k výrobě drog. Při prchání před celníky havaroval, přesto dál uniká

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce tablet léku používaného k výrobě drog měl v autě řidič, kterého chtěli v pondělí zadržet pardubičtí celníci nedaleko hranice s Polskem. Muž před nimi začal ujíždět, ale havaroval. Z místa nehody pak utekl.

Foto: Celní správa Pardubického kraje

Pašované léky zabavila pardubická celní správa.

Článek

„V pondělí se hlídka pardubických celníků snažila zastavit nedaleko státní hranice s Polskem osobní automobil s českou registrační značkou. Řidič však jejich výzvy neuposlechl a začal ujíždět. Po několikaminutové jízdě vysokou rychlostí nakonec nezvládl řízení a v prudké pravotočivé zatáčce naboural do stromu,“ popsal událost mluvčí pardubických celníků Václav Kánský.

Foto: Celní správa Pardubického kraje

Havarované auto, ve kterém pašerák převážel léky k výrobě drog.

Foto: Celní správa Pardubického kraje

Taška s léky nalezená uvnitř vozu.

Když hlídka dorazila na místo nehody, auto bylo prázdné. Celníci přivolali kolegy od policie se psem, aby prozkoumali okolí, téměř čtyřhodinové pátrání po řidiči však bylo neúspěšné.

„Celníci automobil důkladně prověřili a v nákupní tašce odhalili 15 tisíc tablet léku Apselan. Z takového množství medikamentů by se vzhledem k obsahu účinné látky vyrobilo kolem tři čtvrtě kilogramu pervitinu v hodnotě až tři čtvrtě miliónu korun,“ dodal Kánský.

Za pašování takového množství omamné látky může pašerák dostat až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám