Hlavní obsah

Měl jsem zatmění, zlost v sobě, prohlásil mladík k vraždě dvouleté holčičky

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmadvacetiletý muž, obžalovaný z březnové vraždy dvouleté holčičky, se k činu částečně přiznal. Byl prý opilý a neví, proč se tak stalo nebo co se stalo. Před pražským městským soudem, který případ začal ve čtvrtek projednávat, mladík sice nevypovídal, na policii nicméně přiznal, že spící děvčátko řízl nožem do krku. Obžalovanému hrozí až dvacetileté vězení, případně i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí obžalovaného k souduVideo: Novinky

 
Článek

Mladík letos na začátku března na pražském Chodově podle obžaloby v opilosti a bez jakéhokoli zjevného důvodu vzal nůž se sedmnácticentimetrovou čepelí, bodl spící dvouletou dceru své partnerky do hrudníku a následně ji řízl do krku. Děvčátko nedlouho poté na následky útoku zemřelo.

Obžalovaný se před soudem odmítl k činu vyjádřit. „Asi ne. Moc se mi o tom mluvit nechce,“ odpověděl na dotaz soudkyně, jestli bude vypovídat. Soudkyně tak přečetla jeho výpověď z přípravného řízení. V ní obžalovaný uvedl, že v inkriminovaný den šla jeho partnerka, matka dítěte, do práce. On vzal holčičku na nákup, kde mimo jiné koupil dvě lahve rumu.

Po příchodu domů šla holčička spát a mladík si otevřel lahev rumu, kterou vypil. Otevřel si další a vypil zhruba polovinu. Poté se dívenka probudila, tak ji vykoupal, dal jí najíst a ona šla zase spát. Pak si prý vybavuje, že se probudil vedle dívenky. „Já nevím, prostě jsem vzal ten nůž a prostě jsem ji říznul do krku, ne úplně. Jen tak lehce,“ řekl na policii mladík. Zbytek prý ale neví.

Chtěl pro dívku hezký pohřeb

„Já nevím. Teď se k tomu přiznávám, tak bych nelhal. Já prostě nevím. Měl jsem zatmění, zlost v sobě. Nevím, proč se to událo. Už si nevzpomenu, prostě to ve mně všechno vybouchlo,“ dodal. K bodné ráně v hrudníku se nedokázal příliš vyjádřit. „To je otázka, když tam nikdo jiný nebyl. Já bych se k tomu přiznal, já prostě nevím,“ odpověděl muž na otázku vyšetřovatele, kdo mohl dívku bodnout. „Nevím, kdo ji bodnul. Mně se ale tahle věc nevybavuje, stejně to bude na mě,“ dodal.

Potom, co se probral a zjistil, co se stalo, honily se mu prý hlavou různé myšlenky. Hlavně mu šlo o to, aby dívka měla hezký pohřeb a nebyla někde „pohozená jako pes“. Proto prý rozmýšlel, že by ji někde zakopal.

„Kdybych si koupil jen jednoho ruma, tak by se to nestalo,“ prohlásil na policii.

Mladík není biologickým otcem dívky, jeho jméno nicméně figuruje v jejím rodném listě. „Bral jsem ji jako dceru,“ připustil na policii obžalovaný. S matkou zavražděné začal chodit několik měsíců před porodem. Vztah spolu neměli příliš klidný, za spory stál podle všeho většinou alkohol. Partnerka obžalovanému vytýkala jeho pití, ten se kvůli tomu zase kolikrát rozčílil. „Když mě nenaštvala, tak jsem byl v klidu. Přijde mi, že ji štvalo, že piju bez ní,“ prohlásil mladík.

Obžalovaný před soudem pouze uvedl, že v minulosti podle svých slov užíval pervitin, heroin a marihuanu, s čímž přestal ve svých devatenácti letech. Alkohol se ho ale držel déle. Léčil se kvůli pití minulý rok asi osm měsíců, několik měsíců před činem ovšem pít zase začal – protože po přestěhování do Prahy to měl prý daleko do Mělníku, kde se léčil. Na přelomu roku se prý přihlásil do bohnické léčebny, nástup měl k poslednímu lednu. Na léčení ale nenastoupil, protože mu partnerka údajně vyhrožovala, že už holčičku neuvidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám