Hlavní obsah

Měl jsem prostě strach, vysvětloval motorkář policistům, proč ujížděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Možná ještě teď si drbe hlavu motorkář, který se před několika dny pokusil velmi neúspěšně ujet policejní hlídce na Břeclavsku. Měl totiž strach, že by ho policie mohla potrestat za to, že na svém stroji neměl registrační značku. Jenže nevěděl, že nově platí za ujíždění policistům výrazně vyšší trest než za jízdu bez značky.

Motorkář si svým ujížděním jen přitížilVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ujíždí mi tady kroska,“ zaznělo uplynulou sobotu do policejní vysílačky. Pronásledování ale vzalo rychlý konec, motorkář totiž zakrátko nezvládl průjezd úzkou lávkou. Po pár vteřinách už musel lehnout na zem a vysvětlovat policistům, proč se pokusil ujet.

„Vy nemáte ani zákaz řízení, nic, tak proč jste ujížděl?“ upřímně se podivil policista. „Já jsem měl panický strach prostě,“ přiznal bez vytáček motorkář. Pak se mužům zákona svěřil, že měl strach z postihu za jízdu bez značky.

„Jenomže se velmi přepočítal, za ujíždění mu totiž hrozí výrazně větší finanční sankce než za samotnou jízdu bez značky. Nově za úmyslné nerespektování pokynu k zastavení při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích hrozí až pětadvacetitisícová sankce a až půlroční zákaz řízení. Navíc musí počítat i se šestibodovým ohodnocením,“ připomenul policejní mluvčí Petr Vala.

Neporušil žádné předpisy, řekl soud a motorkáře zprostil obžaloby za smrt dítěte

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám