Hlavní obsah

Měl jsem nervy, řekl mladík, který v Ostravě brutálně strkal do lidí. Žena spadla do kolejiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákeřný a bezdůvodný útok se odehrál na tramvajové zastávce Svinovské mosty. Dvacetiletý mladík zde bezdůvodně strkal do lidí a jednu starší ženu dokonce shodil do kolejiště. Její bolestivé zranění naštěstí nebylo vážné. Policistům při výslechu muž řekl, že „měl nervy“.

Incident na ostravské zastávceVideo: Policie ČR

 
Článek

Několik lidí se s otřesným zážitkem setkalo na začátku dubna, policie o incidentech informovala až nyní, kdy soud uvalil na mladíka vazbu. Kamera zachytila například okamžik, kdy muž strčil do kolemjdoucího šestnáctiletého chlapce a následně do 69leté ženy, která spadla z nástupiště do kolejiště. Z hrozivě vypadajícího pádu naštěstí vyvázla jen s lehkým zraněním.

„Asi půl hodiny od oznámení byl podezřelý zadržen. Při kontrole osoby se ukázalo, že se jedná o 20letého muže, který byl pod vlivem alkoholu. Policisté dechovou zkouškou u něho naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Hlídce na místě sdělil, že měl strčit do několika lidí, protože měl nervy,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková. Svého jednání pak údajně litoval.

Na základě zajištěných a vyhodnocených kamerových záznamů bylo zjištěno, že podezřelý se měl dopustit celkem tří podobných útoků. „Díky součinnosti se strážníky Městské policie Ostrava se kriminalistům následně podařily ztotožnit i další dvě napadené osoby, kterými byl 73letý muž a 53letá žena. I přesto, že útoky byly velmi razantní, tak naštěstí nikdo z napadených neutrpěl vážná zranění. Žena, která spadla do kolejiště, byla se zraněním předána zdravotníkům, ale nebyla hospitalizována,“ dodala mluvčí.

Policejní komisař mladíka obvinil z pokusu o těžké ublížení na zdraví a z výtržnictví. Hrozí mu až deset let vězení. Na soud bude čekat ve vazební věznici.

Mladík z Chrudimska se přiznal k vraždě matky, vzal na ni sekeru

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám