Hlavní obsah

Mladík z Chrudimska se přiznal k vraždě matky, vzal na ni sekeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bor u Skutče

V pondělí kolem třetí hodiny ráno na linku 158 zavolal devatenáctiletý muž z Boru u Skutče na Chrudimsku a oznámil, že doma našel svou mrtvou matku. Třiačtyřicetiletá žena na sobě měla mít vážná poranění. Přivolaný lékař u ženy konstatoval podezření na násilnou smrt. Podezřelým z násilného činu se brzy stal tento mladík. Ve středu ho soud poslal do vazby.

Převoz muže obviněného z vraždyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Případ si okamžitě po oznámení převzali krajští kriminalisté. Na místo přivolaný soudní lékař k příčině smrti uvedl mnohačetná sečná poranění neslučitelná se životem,“ potvrdila policejní mluvčí Dita Holečková. Syn zemřelé ženy kriminalistům uváděl skutečnosti, které se jevily v mnoha ohledech jako podezřelé.

Foto: Policie ČR

Ulička u rodinného domu, kde k vraždě došlo.

„V průběhu prověřování se k činu doznal. Motivem jeho jednání měly být dlouhodobější neshody mezi ním a matkou. Na usmrcení matky si dopředu připravil sekeru, dále masku, kterou při činu použil, aby ho matka během útoku nepoznala. Tyto věci následně před příjezdem policie v domě uschoval. Případ pak sám oznámil a snažil se vinu přenést na neznámého pachatele, který měl vniknout do domu,“ dodala mluvčí Holečková.

Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za což mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně výjimečný trest. Stíhaný je vazebně.

„Vzhledem k počáteční fázi případu nemůžeme podávat žádné další informace,“ dodala mluvčí.

Vražda ženy na Chrudimsku: policie dopadla podezřelého

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám