Hlavní obsah

Matka z jihu Čech dala dceři do jogurtu fridex

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtelným koktejlem z jogurtu a fridexu se v pátek pokusila zabít svoji malou dceru 22letá matka na jihu Čech. Holčičce zachránil život včasnou reakcí její otec a poté lékaři. Obviněné ženě hrozí výjimečný trest. Incident se podle policistů odehrál v pátek večer.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Případ vyšetřuje policie.

Článek

Vysoce nebezpečnou nemrznoucí směs, která je charakteristická sladkou chutí, žena smíchala s jogurtem a podala holčičce. Plačící dcery si po chvíli všiml otec. Jogurt ochutnal a okamžitě zavolal záchranku.

„Otec se projevil jako hrdina. Nejen, že dceři zajistil pomoc, ale sám si ochutnáním vražedného nápoje způsobil zranění,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že dvojice byla odvezena do jihočeské nemocnice.

Dívenka předškolního věku, která utrpěla zranění na vnitřních trávicích orgánech, byla v sobotu převezena do nemocnice v Motole.

„Holčička je v současné době stabilizovaná. Jejího otce snad během několika dnů propustí lékaři do domácího ošetřování,“ sdělil Matzner.

Zadrženou ženu policisté v sobotu obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Podali také podnět k návrhu na její vzetí do vazby. „Za mimořádně zákeřný čin hrozí ženě trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo trest výjimečný,“ řekl Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám