Hlavní obsah

Matka umlátila tříměsíčního syna ze vzteku, že jí na benzínce nedali sirky

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Svého teprve tříměsíčního syna brutálně umlátila v odstaveném autě na jedné z brněnských benzínek jeho dvaadvacetiletá matka. Důvodem k nepochopitelnému činu mohlo být to, že matku naštvalo, že si nemůže zakouřit, neboť na benzínce jí nedali sirky ani zapalovač. Žena ve čtvrtek stanula před brněnským krajským soudem, kde jí hrozí dvacet let vězení nebo i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Soud s matkou, která ze vzteku umlátila tříměsíčního synaVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

K činu došlo na začátku října 2019 na čerpací stanici v Brně - Horních Heršpicích. „V odstaveném nepojízdném autě opakovaně bila syna pěstí do hlavy, pak ho uchopila a dvakrát mu hlavou praštila do madla od dveří. Dítě utrpělo mnohačetné poranění lebky, což vedlo ke smrti,“ konstatoval v obžalobě státní zástupce Petr Bejšovec.

Před činem se matka, která poslední roky žila na ulici, vypravila se synem na chatu na okraji Brna za svými kamarády. Syna jim podle svých slov nechala, šla do centra města, po návratu na chatu se osazenstvem pohádala a i s dítětem odešla.

„Šla jsem do auta na té benzínce, a tak jsem udělala tu věc. Je mi to líto, prostě se to stalo. Nikdy jsem mu nechtěla ublížit, byla jsem s ním šťastná. Akorát mě štvalo, že se jeho otec nestaral a nechal mě v tom. I já jsem měla těžký život,“ řekla matka bez výraznějších emocí před soudem.

U pumpy na kraji Brna našli brutálně zavražděné tříměsíční dítě, matka stála u něj

Krimi

Předsedu trestního senátu Aleše Novotného zajímalo, proč si matka mrtvé dítě vyfotila na mobil. „Dělala jsem něco na mobilu, pak jsem ho uviděla. Poslala jsem fotku kamarádovi, co mám dělat, on mi psal, abych volala sanitku. Tak jsem ji zavolala, pak přijeli i policajti,“ vypověděla matka. V předchozím výslechu zas tvrdila, že si fotku udělala, aby měla na syna památku.

„Chtěla bych malý trest, kdyby to šlo...”

Při výslechu v přípravném řízení také netvrdila, že byla se synem šťastná. „Měla jsem pocit, že bych ho měla dát do Klokánku, nebavilo mě se o něj starat. Napadla jsem ho, protože jsem si nemohla zapálit, na benzínce mi nechtěli půjčit zapalovač a neměli sirky,“ vypověděla při výslechu. „To tak není, byla jsem naštvaná, jak jsme se pohádali na chatě. Nebo nevím,“ reagovala na svou předchozí výpověď u soudu.

Matka měla po činu také starost, aby nemusela na dlouho do vězení. „Kdyby to šlo, tak bych chtěla malý trest. Ráda bych, aby to byl jiný trest, než že bych musela jít sedět,“ přála si. Jak se k jejímu přání trestní senát postaví, bude jasné po výslechu znalců.

Reklama

Výběr článků

Načítám