Hlavní obsah

Máte rádi bílé maso? Opilá žena blokovala tísňové linky na Zlínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Na záchytné stanici a s hrozbou pokuty až 200 tisíc korun skončila 41letá žena ze Zlínska, která měla opakovaně zatěžovat tísňové linky policie a záchranky nesmyslnými podněty. Například se operátora ptala, jestli má rád bílé maso, jindy sdělovala, kolik ji stál pohřeb. Když se ji podařilo vypátrat, nadýchala zhruba 2,5 promile.

Žena zatěžovala tísňovou linku nesmysly.Video: Policie ČR

 
Článek

Žena z Otrokovic na Zlínsku minulý týden obtěžováním operátorů blokovala tísňovou linku a bránila tak oznamování případných skutečně urgentních událostí.

„V jediném dni volala celkem patnáctkrát na linku tísňového volání policie a šestkrát zdravotnické záchranné službě s různými nesmyslnými informacemi. Například potřebovala policistům sdělit, kolik peněz ji stál pohřeb, nebo ji zajímalo, zda mají policisté rádi bílé maso,“ informovala v pátek o případu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policie k případu zveřejnila audiozáznam jednoho z hovorů. Žena se v něm ptala právě na zmíněné maso, načež ji operátor upozornil, že to nepatří na tísňovou linku, což ale ženu rozezlilo. Podle mluvčí tomu tak bylo i u ostatních hovorů.

Znuděný chlapec z Uherskohradišťska volal nesmysly na tísňovou linku, trest ho mine

Krimi

„Většinou se stala po upozornění agresivní a útočila na policisty různými vulgarismy,“ popsala mluvčí.

Po několikátém bezdůvodném volání vyrazili policisté za ženou do jejího místa bydliště. Jak na něj přišli, tedy zda ženu vypárali nebo jim sama řekla, kde bydlí, police neupřesnila.

„Žena policistům sdělila, že vaří polévku a že má zlomené všechny končetiny. Na první pohled zraněná nebyla, nicméně policisté tušili, že je v patnáct hodin odpoledne silně pod vlivem alkoholu,“ sdělila Kozumplíková.

Podezření se záhy naplnilo, dechová zkouška u ženy prokázala 2,46 promile alkoholu. Aby ženě znemožnili další volání na tísňovou linku a vzhledem k její opilosti, policisté ženu po prohlídce lékařem převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

„Za přestupek na úseku zákona o elektronických komunikacích jí ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 200 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Nefunguje mi Facebook, hulákal na policisty muž a chtěl, aby ho opravili

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám