Hlavní obsah

Znuděný chlapec z Uherskohradišťska volal nesmysly na tísňovou linku, trest ho mine

Krajně nevhodný způsob krácení dlouhé chvíle si zvolil devítiletý chlapec z Uherskohradišťska, když obvolával tísňové linky a oznamoval tam nesmysly. Dispečerům linek byly hovory záhy podezřelé a policie se pak dostala na stopu právě chlapci. Vzhledem k jeho nízkému věku policie případ odložila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O incidentu ze soboty minulého týdne v úterý informovala policejní mluvčí Milena Šabatová.

„Během hodiny stihl obvolat téměř všechny tísňové linky, a to hned několikrát. Při hovorech oznamoval nesmyslné události, místa i jména. Jak policisté, tak i záchranná služba včetně městské policie ihned pojali podezření, že za telefonáty bude stát dětský rozmar,“ sdělila mluvčí.

Pátrání po oznamovateli vedlo k devítiletému chlapci. Podle Šabatové policie případ odložila, důvodem je nízký věk nezletilého chlapce.

Čtyřletý chlapec volal na tísňovou linku, aby si policisté přijeli prohlídnout hračky

Koktejl

„O jeho počínání jsme ale uvědomili jak rodiče, tak i pracovníky Orgánu sociálně právní ochrany dětí. Nejen děti, ale i dospělí by měli vědět o významu tísňových linek a také o následcích jejich zneužívání,“ zmínila mluvčí a zdůraznila, že blokováním tísňové linky může být ohrožen život někoho, kdo pomoc skutečně potřebuje.

„Za zneužití tísňové linky může Český telekomunikační úřad uložit pokutu v řádu statisíců korun,“ dodala Šabatová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám