Hlavní obsah

Maskovaní lupiči přepadli v Olomouci masnu. A nebyl to omyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

S pistolí a teleskopickým obuškem přepadli v úterý večer dva neznámí maskovaní pachatelé masnu v Olomouci. Jednoho z prodejců obuškem zranili a pokusili se násilím otevřít pokladnu, což se jim nepodařilo. Poté z prodejny uprchli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muži masnu v Řepčínské ulici přepadli před 19:00. "Jeden z nich mířil na prodejce pistolí stříbrné barvy a druhý pachatel držel v ruce teleskopický obušek, se kterým vzápětí prodejce udeřil do oblasti zad. Žena, která v prodejně taktéž prodávala, se snažila vytočit linku 158. Útočník poté udeřil do mobilního telefonu, který žena držela v ruce, a tímto ho poškodil," řekla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Jeden z pachatelů pak znovu obuškem udeřil muže, který jim řekl, že policie už je na cestě. "Pachatelé se pokusili násilím za pomocí úderu obuškem otevřít pokladnu, což se jim nepodařilo. Poté z prodejny utekli neznámo kam," doplnila mluvčí.

Muž s obuškem měl podle policie černou pletenou kuklu, na sobě měl šedočernou bundu lyžařského typu a černé kalhoty volnějšího střihu. Pod bundou měl mikinu s kapucí a černé pletené rukavice. Měřil asi 175 centimetrů a bylo mu kolem 25 let.

Druhý muž byl vyšší, měřil kolem 185 centimetrů. Oblečen byl stejně jako první z pachatelů, přes obličej měl však látkový tmavý šátek pod oči. Měl tmavou čepici a na ní kapuci z černé mikiny. Měl rovněž černé pletené rukavice.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli podat informace k loupežnému přepadení, aby se obrátili na policii prostřednictvím linky 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám