Hlavní obsah

Manželé zaplatí za kuplířství v klubech u hranic 180 tisíc

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Sto osmdesát tisíc korun zaplatí jako trest za kuplířství manželé David a Viktorija Charazischwilli. Rozhodl o tom v úterý klatovský soud, když schválil dohodu o vině a trestu, kterou oba cizinci uzavřeli se státní zástupkyní. Verdikt je pravomocný.

David a Viktorija Charazischwilli u soudu v Klatovech Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Peníze budou odečteny z kauce, kterou obžalovaní zaplatili po propuštění z vazby,“ konstatoval soudce Jaromír Veselý.

Gruzínec Charazischwilli (49) podle spisu vybíral peníze od prostitutek, které v letech 2011 až 2018 pracovaly v jeho v nočních klubech Dolce Vita a Bolero v Železné Rudě na Klatovsku. O chod podniku se starala jeho ukrajinská manželka a Rumun Mario Martinescu. I ten uzavřel se žalobkyní dohodu o vině a trestu, kterou soud bude schvalovat zítra.

Prostituce je jako sport, hájí se rumunský kuplíř

Krimi

„Obžalovaný Charazischwilli jako provozovatel klubů schvaloval přijetí dívek a dohlížel na ně. Za poskytování sexuálních služeb stanovil minimální sazbu ve výši 60 eur za půl hodiny a 80 eur za jednu hodinu. Z této částky následně od dívek inkasovali společně s manželkou 20 eur za každého zákazníka,“ uvedla státní zástupkyně.

O přísun dívek se pak staral hlavně Martinescu, který je přivážel ze své domoviny.

„U nás je prostituce brána jako sport. Když kamarád v mém rodném městě rozhlásil, že dělám v bordelu, začaly se mi samy hlásit dívky, které si chtěly vydělat,“ citoval předseda senátu Jaromír Veselý z Martinescovy výpovědi na policii.

Rumun nejdřív uprchl 

Po propuštění z vazby se po muži slehla zem a byl stíhán jako uprchlý, později se ale úřadům sám přihlásil. Podle jeho výpovědi před policií šlo v klubech o dobrý byznys. Sám si přišel měsíčně v přepočtu až na 50 tisíc.

„Měl jsem u sebe seznam dívek, do kterého jsem zapisoval, kolik která za večer vydělala. Na konci šichty jsem je zkasíroval a peníze jsem uložil do pokladny, kam si pro ně každé ráno přišli buď David, nebo Valerija,“ řekl Martinescu policistům, jak to v klubech chodilo.

Dívky podle něj dostávaly ještě provizi za prodaný alkohol. Například za lahev šampusu, která přišla zákazníka na 60 eur, to dělalo polovinu.

„Dívky zpravidla s hosty nejprve popily, pak chvíli společně tancovali a nakonec s nimi odešly na pokoj. V devadesáti procentech šlo o Němce,“ stojí dále v Rumunově výpovědi.

Před soudem odmítli vypovídat jak Charazischwilli, tak i jeho manželka.

Nedorazila ani jedna z prostitutek, které byly předvolány jako svědkyně. Některé z nich se omluvily, že k hlavnímu líčení nepřijdou, protože se necítí být poškozené a s touto záležitostí nechtějí mít už nic společného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám